Alonso: «Ο Ocon παραμένει ανώριμος, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ»


Μετά τη σύγκρουσή τους στο Sprint Shootout, ο Fernando Alonso άσκησε κριτική στον Esteban Ocon για την «ανώριμη» οδήγησή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Zak Mauger - Aston Martin
  • 5/11/2023

Το Σάββατο αποδείχτηκε μια μέρα εντάσεων ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον Esteban Ocon. Οι δύο πρώην ομόσταυλοι ήρθαν σε σύγκρουση κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους του Sprint Shootout σε ένα ατύχημα που έφερε αρκετά σχόλια κι από τις δύο πλευρές.

Ο Ocon έκανε ένα λάθος στον γρήγορο γύρο του, παίρνοντας μια πιο ανοιχτή γραμμή και χτυπώντας τον Alonso, ο οποίος βρισκόταν σε αργό γύρο. Φυσικά, αυτό έθεσε και τους δύο εκτός συνέχειας, με τον πρώτο να ξεκινά το Sprint από την 16η, και τον δεύτερο από την 15η θέση, αντίστοιχα.

Στο Sprint καθεαυτό, ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να αναρριχηθεί στην κατάταξη, δείχνοντας πολύ καλό ρυθμό και τερματίζοντας 11ος. Αντιθέτως, ο Γάλλος δεν έδειξε την ίδια πυγμή, ολοκληρώνοντας το Sprint στην 14η θέση, πίσω από τον teammate του, Pierre Gasly.

Μάλιστα, ο Ocon «κατηγόρησε» τον Alonso για το συμβάν στο Sprint Shootout, υπαινισσόμενος ότι ο Ισπανός δεν άφησε αρκετό χώρο. Εκτός αυτού, ανέφερε ότι δεν έκανε κανένα λάθος στον γρήγορο γύρο του, αρνούμενος φυσικά οποιασδήποτε υπαιτιότητας.

Η απάντηση από το αντίπαλο στρατόπεδο δεν άργησε να έρθει, με τον οδηγό της Aston Martin να δηλώνει στα μέλη του ειδικού Τύπου μετά το Sprint:

«Ναι, άκουσα τι είπε αυτός ο τύπος. Είναι ακόμη πολύ ανώριμος και δεν έχει αλλάξει καθόλου τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Όμως τι να κάνουμε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ.

«Ξεκίνησε πίσω μου, όπως και πέρσι. Κι έμεινε εκεί, όπως ακριβώς και πέρσι. Οπότε όλα συνεχίζουν με τον συνήθη τρόπο.»

Πηγή: SoyMotor

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογοητευμένος από ακόμα μία χαμένη ευκαιρία ο Norris: «Θα μπορούσαμε να είμαστε στην pole»

GP Σάο Πάολο: Μία οροφή στις κερκίδες κατέρρευσε από τον αέρα και τη βροχή (photo, video)